top of page

Os + Dem = Vi STØT kampagnen her

NIKOLINE og Knud Romer vil sprede budskabet om, at samle Danmark på tværs af forskelligheder. Sloganet er "Os + Dem = Vi" og hele overskuddet bliver doneret til Greenpeace. 

 

T-shirten er 100% økologisk bomuld, Fairtrade og bæredygtigt produceret.

 

Om fotoserien siger NIKOLINE: ”Fotoserien er mine nyfortolkninger af nogle af H. C. Andersens mest elskede eventyr sat i et klimadystopisk nærfremtids Danmark. Fælles for alle fotos er, at de udtrykker menneskets problematiske forhold til naturen og hinanden med temaer som digital mobning, racisme, ytringsfrihed og feminisme”.

Den Lille Havfrue på et plastikforurenet Langelinie. Inspirationen til fotoet kommer af min irritation over, at det danske nationalsymbol er en mut kvinde, der i årtier bare har ladet sig kue, imens mandlige kunstnere er blevet berømte for at ydmyge hende fx ved at overhælde hende med maling og hugge hovedet af hende. Den nye havfrue finder sig ikke i diskrimination og råber "Sut Min Klit" og “Os + Dem = Vi".

Den Grimme Ælling er for mig er et stærkt udtryk for danskernes xenofobiske måde at reagere på nogen, der er anderledes. Mobningen og ensomheden kan de fleste relatere til, og i fotoserien viser jeg det ved, at Umut og jeg står på smeltende poler, imens skældsordene vibrerer fra mobilen, der er centrum for både kommunikationen og ensomheden. Som en offentlig person og også i min opvækst har jeg være udsat for meget mobning. Det har hærdet mig, men det er ikke alle der kommer styrkede ud af det. Mange knækker. Stop med at mobbe andre. Alle er forskellige og det er smukt. Tak til dig Umut Sakarya for at lade mig klistre dig ind i dun.

I Prinsessen På Ærten er testen for om nogen er “en rigtig prinsesse” ligeså absurd, som måden vi i dag tester, om nogen er en “rigtig” dansker. Her med Umut Sakarya på en tørkeramt dansk mark.

Som barn elskede jeg at se naturfilm om Afrikas savanne, koralhavet ved Australien, Amazonregnskoven osv. og jeg tudbrølede i arrigskab efter hver udsendelse, fordi jeg syntes det var så forfærdeligt, at vi mennesker ikke kan finde ud af at leve bæredygtig MED naturen. Samme arrigskab og sørgmodighed rammer mig i dag, for det er ikke blevet bedre, tværtimod. Fotoet her skærer sloganet ”Os + Dem = Vi” ud i pap: Uanset om vi er sorte, hvide, regnbuefarvede, mennesker, eller dyr, så afhænger vi af de samme økosystemer, som lige nu er ved at blive destrueret med alarmerende fart. Vi er ved at udrydde os selv.

Tak til de sejeste frivillige kræfter: Knud Romer som har lavet sloganet “Os + Dem = Vi”, Stig Ruge fra Imagework (Photoshop), Stine Sonnichsen (animationer), Carlos Alvarez (fotograf), The Lab (fotostudier), Helene Rantzau (bodypaint), Christine Holm (makeup) og Helle Fogt (makeup). 

 

Også shoutout til vores ambassadører: Ditte&Louise, Özlem Cekic, Geeti Amiri, Carsten Bjørnlund, Camilla Lau, Mizz Privileze, Twerk Queen Louise, Ditte Giese, Manuel Alberto Claro og Umut Sakarya

NIKOLINE & Knud Romer
Ditte & Louise
​Özlem Cekic
Louise Kjølsen
& Baby
Camilla Lau
Mizz Privileze
Geeti Amiri
Manuel Alberto Claro
Ditte Giese
Carsten Bjørnlund
Greenpeace
Greenpeace
bottom of page